Adatvédelmi irányelvek

A HEGY Keresztény Gólyatáborba való jelentkezéshez néhány személyes adatod megadása nélkülözhetetlen. Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat az információkat, ami alapján meggyőződhetsz arról, hogy hogyan kezeljük az adataidat, és milyen elvek alapján dolgozunk velük. Fontos számunkra, hogy a résztvevők személyes adatait bizalmasan, valamint biztonságosan tároljuk és védjük, azokat nem adjuk ki illetéktelen személyeknek.

A HEGY Keresztény Gólyatábor a Katolikus Ifjúsági Mozgalom (KIM) irányítása alá tartozik.

Kiknek az adatait tároljuk?

Az adott évben szervezett gólyatáborba jelentkező gólyák, valamint a tábort szervező önkéntes szervezők adatait tároljuk.

Milyen adatokat tárolunk?

Kizárólag a jelentkezés során megadott adatokat tároljuk, amit minden jelentkező önként ad meg. Ezeket az adatokat több kategóriába soroljuk. Tárolhatjuk a jelentkező nevét, e-mail címét, telefonszámát, születési dátumát (ezek a továbbiakban: személyes adatok), az irányítószámát, a gimnázium nevét, ahol érettségizett, (ezek a továbbiakban: marketing célú adatok), valamint tárolhatjuk a jelentkező pólóméretét, egyetemi felvételéről, vallási felekezeti hovatartozásáról adott nyilatkozatát és egyéb egészségügyi nyilatkozatát (ezek a továbbiakban: különleges adatok).

Ezeken kívül tárolhatjuk még a helyszínen és az közös leutazás során a résztvevőkről és a szervezőkről készült kép- videó, vagy hangfelvételeket (továbbiakban: kép és videófelvételek).

Mire használjuk ezeket az adatokat?

A személyes adatokat kizárólag a jelentkező azonosítására, valamint a vele való kapcsolatfelvételre használjuk. A marketing célú adatokból kimutatásokat és statisztikákat készítünk a későbbi táborok szervezéséhez, amiket kizárólag csak az arra feljogosított szervezők használhatnak fel statisztikai célokból. Ezekben a statisztikákban az egyéni adatrekordok nem szerepelnek, valamint nem lehet beazonosítani az egyes adatok tulajdonosait. A különleges adatok a személyre szabott tábori élmény biztosításához szükségesek.

Milyen formában tároljuk az adatokat?

Valamennyi összegyűjtött adatot a titkosított felhő alapú tárhelyünkön őrizzük. Hozzáférést pedig csak az arra jogosult szervezőknek biztosítunk. A különböző típusú adatokhoz (személyes, különleges, marketing, stb) más és más szervező fér hozzá egymástól függetlenül. A különleges adatokat tömbösítve tároljuk, nevekhez nem kötjük, egyéni profilokat nem készítünk. Az elkészült kép és videófelvételeket is ezen a tárhelyen tároljuk. Az ezekből készült marketing anyagok kikerülhetnek a honlapra, a Facebook oldalunkra, a YouTube csatornánkra, vagy egyéb közösségi média oldalunkra.

Ki juthat hozzá az adatokhoz?

A személyes adatokhoz kizárólag az aktuális HEGY gólyatábor szervezői férhetnek hozzá. Ezeket illetéktelen személyeknek, illetve harmadik félnek nem adjuk át és nem osztjuk meg velük. A marketing célú adatokból a személyes adatoktól független, név nélküli statisztikát készítünk, amely statisztikák nem nyilvánosak, csak is kizárólag a HEGY gólyatábor arra kinevezett szervezői jogosultak hozzáférni. A különleges adatokat is tömbösítve a személyes adatok nélkül tároljuk, ezekből számadatok születnek, amik semmilyen módon nem reprezentálnak egyéni jelentkezőket.

Meddig tároljuk az adatokat?

A személyes adatokat a tábor utolsó napját követő 30. napig tároljuk, utána megsemmisítjük. Azoknak, akik a hírlevelünkre feliratkoznak, az e-mail címét megőrizzük, ugyanakkor más szervezetnek, vagy egyéb harmadik fél számára nem szolgáltatjuk ki. A hírlevelünkről bármikor különleges indoklás nélkül le lehet iratkozni. Ez esetben az e-mail címet az adatbázisunkból töröljük. A különleges adatokat a tábor utolsó napjáig tároljuk. Az adatokból készített statisztikákat, kimutatásokat a további táborok számára felhasználjuk, de ezekben a személyes adatok nem szerepelnek. A multimédiás anyagokat (kép-, videó- és hangfelvételeket, valamint az azokból szerkesztett egyéb anyagokat) a honlapunkon tároljuk, amiket elérhetővé tehetünk a nyilvánosság számára, ezek a tábor végét követően is hozzáférhetőek maradhatnak.

Milyen adatokat tárolunk a szervezőkről?

A tábor szervezőivel a KIM önkéntes szerződést köt, a szervezőkkel kötött önkéntes szerződés keretében kért adatokat (nyilvántartáshoz szükséges adatok) eltárolja, önkénteseiről pedig a közérdekű önkéntes tevékenységekről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény vonatkozó szabályai alapján nyilvántartást vezet.

Meddig tároljuk a szervezők adatait?

A nyilvántartáshoz szükséges adatokat a KIM szerződés kezdetétől számított 5 évig tárolja.

Ki férhet hozzá a szervezők adataihoz?

A személyes adatokhoz az aktuális HEGY gólyatábor szervezői férhetnek hozzá, a nyilvántartáshoz szükséges adatokhoz a KIM arra kinevezett munkatársai férnek hozzá.

Továbbá a nyilvántartáshoz szükséges adatokat a KIM harmadik személyekkel, így különösen könyvelővel, könyvvizsgálóval, adó-, társadalombiztosítási és munkajogi tanácsadóval és jogi képviselővel megoszthatja, amennyiben neki ez a jogainak érvényesítéséhez, vagy kötelezettségei teljesítéséhez szükséges, vagy azt elősegíti.

Mire használjuk fel a képeket?

A táborban készült multimédiás anyagok (kép-, videó és hangfelvételek) promóciós anyagként szolgál majd a későbbi évek táboraihoz. Ezeket a felvételeket szükség szerint módosíthatjuk, összevághatjuk, montázst, vagy egyéb multimédiás anyagokat készíthetünk belőlük.

Hol jelennek meg a képek?

A kép- és videófelvételek felkerülhetnek a HEGY Keresztény Gólyatábor Facebook, valamint Instagram oldalára, YouTube csatornájára és honlapjára. Ezen kívül megjelenhet rajtunk kívüli más multimédiás platformokon is, mint például különböző sajtóorgánumokban, újságokban és televíziókban. Minden ilyen anyagot nyilvánosan is elérhetővé teszünk. Természetesen ügyelünk arra, hogy ezeken a felvételeken a szereplők jó színben tűnjenek fel, a képek megjelenéséből semmilyen káruk ne származzék.

Kérheted adataid, vagy képek letörlését?

Igen. Amennyiben nem szeretnéd, hogy a személyes adataidat tároljuk, kérésedre azonnal letöröljük azokat. Azonban személyes adatok hiányában a gólyatábori jelentkezés érvénytelenné válik. Módodban áll adataid helyesbítését is kérni, ha kiderült, hogy hibás adatok vannak a tulajdonunkban.
Ha van olyan kép, hang-, vagy videófelvétel, ami nyilvánosan megjelenik, de szeretnéd letöröltetni, lépj velünk kapcsolatba Facebook oldalunkon keresztül, vagy írj nekünk egy levelet az info@hittelazegyetemen.hu e-mail címre!

Biztosítjuk azt, hogy az adatok tárolásának és kezelésének tekintetében a magyar jogszabályi keretek között járunk el. Ha bármilyen kérdésed merül fel ezügyben, akkor keress minket Facebookon, vagy e-mailben.