Miért a HEGY gólyatábort választom?

„Szia! Te is keresztény vagy?” Hát nem hangzik tipikus ismerkedős szövegnek egy egyetemi gólyatáborban. A legtöbben szó nélkül faképnél hagynának, és ritka az, hogy igen a válasz a kérdésre.

Kikerülök a megszokott, ismerős középiskolából, ahol mindenkivel legalább egyszer beszéltem, ahol kb. mindenkiről tudtam valamit, a barátaim más egyetemre mennek, esetleg más városba kerülök. Ijesztő, nem?

Ráadásul nem tudom az új szaktársaimról, hogy ki az, aki hozzám hasonló értékrendet vall, kivel tudék jó barátságot kialakítani. Ezekben pedig az egyetemi gólyatábor pont nem fog segíteni.

A HEGY gólyatáborban hasznos gyakorlati információkat kaphatok az egyetememmel, szakommal kapcsolatban (pl. Neptun), miközben kirándulok, sportolok, imádkozom, bort kóstolok és bulizok. Ez már sokkal jobban hangzik, igaz?

A HEGY gólyatábor célja, hogy segítse az egyetemre kerülő fiatalokat abban, hogy megtalálják azokat a keresztény közösségeket, keresztény szaktársakat, akik majd támogatják őket és mellettük állnak az egyetemi éveik alatt és még utána is.

/shoeshine, 2019./

Published by

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük