Egy életre szóló tábor

HEGY – egy életre szóló tábor

Én 2013-ban kerültem bele az egyetemek világába. Érettségi után elég sűrű nyár következett: osztálytábor, ilyen tábor, olyan tábor, utazás, nyaralás. Ekkor még nem hallottam a HEGYről. Sokat gondolkodtam, hogy hogy kerültem bele a gólyatábor körforgásába, de nem tudom pontosan felidézni. Talán nővérem mondta egyszer. Azt viszont tudom, hogy egy Párizsi körút után már teljesen kimerültem, egy családi nyaralást kihagytam, hogy pihenjek, de akkor még valami hiányzott a nyaramból. Gondoltam jelentkezek a HEGY-re,mert miért ne.

Két nappal a tábor előtt küldtem el a jelentkezésemet. Emlékszem, hogy nem érkezett megerősítő e-mail, ezért fel kellett hívnom az akkori főszervezőket, hogy mehetek-e. Engedték, úgyhogy augusztus közepén elkezdődött egy újabb tábor – gondoltam én.

Őszintén 5 év távlatából már sok konkrétumra nem emlékszem. Emlékszem, hogy volt egy nagyon rosszul kihangosított koncert szerű valami, amin elég jót aludtam. Emlékszem az emberekre, arra, hogy nagyon sűrű volt a program, hogy nagyon-nagyon pörögtem és nagyon élveztem. Hogy mit élveztem rajta, arra már nem emlékszem. Belegondolva, talán azt, hogy egy közösségben élhettem meg a vallásomat, ugyanolyan fiatalok között, mint amilyen én vagyok. Azt, hogy fiatalos légkör volt, jófej emberekkel, lehetett ökörködni, lehetett viccelődni, elmélyedni, közösen nevetni a programokon és a tábor végén egy jót lehetett táncolni.

A HEGY-nek van valami varázsa.

Hogy mi az konkrétan? Nem tudom. Szervezőként már egészen másként viszonyultam hozzá. Főszervezőként meg pláne. Mi csak megszervezünk egy közös együttlétet azonos élethelyzetben lévő fiataloknak. Megpróbálunk valamit átadni nekik magunkból és a tapasztalatainkból. A többit Isten és a gólyák hozzáteszik. És ebből egy életre szóló valami kerekedik ki.

Én 2013-ban szkeptikusan álltam a HEGY-hez. Egy újabb tábor, egy újabb keresztény tábor, milyen extra lehet még benne? Aztán benne ragadtam. Szervező, majd főszervező lettem. Azóta élnek az ott megszerzett barátságok, azóta vannak élő kapcsolataim abból a néhány napból, azóta érzem a pozitív hatásait. Csak néhány napnak indult, de egy meghatározó része lett az életemnek.

Published by

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük